Kalandorok Társasága

kalandorok társaságaVan szerencsém szervezőként bemutatni: a Kalandorok Társasága azzal a céllal alakult, hogy szerepjáték-rendezvényeket szervezzünk az érdeklődőknek. A találkozókon nem lesznek versenyek vagy konkrét szabályrendszerek, hanem igyekszünk a szerepjátékok széles palettáját bemutatni, a visszajelzések vagy bejelentett igények alapján megtervezve az eseményt.

Azt vettük észre a mostani szerepjátékkal foglalkozó közösségnél, hogy általában az említett két típus valamelyikére szűkült a kínálat, nincsenek már azok a klasszikus klubok ahova az ember hétvégén elment, hogy hobbijának hódoljon. Ebből kifolyólag sokan vannak, akik állandó csapat hiányában már évek óta nem tudnak játszani, valamint eléggé megfogyatkoztak azok az események, ahol az érdeklődő esetleg új csapattal, vagy hasonló beállítottságú szerepjátékosokkal találkozzon.

Egy kis történelem:

Pár évvel ezelőtt az LFG.hu fórumán kezdett kibontakozni egy kezdeményezés Urban jóvoltából, hogy a fórumon aktív felhasználók, /akik néha vérre menő vitákat tudnak produkálni/ találkozzanak és személyesen osszák meg egymással tapasztalataikat egy egész napos játék keretében. A kezdeményezés végül a Véletlen Találkozások nevet kapta, és hamarosan nagy sikerre tett szert a fórumosok körében. Később a játékoknál fennmaradó üres helyekre „külsős” játékosok is érkeztek, így szép lassan terebélyesedett az érdeklődők száma. A találkozó 6 alkalmat élt meg 3 éves pályafutása alatt, és alkalmanként átlagosan 30 embernek nyújtott kikapcsolódást. Végül Urban nem szervezett több találkozót.

A Kalandorok Társaságának alapítói is itt ismerkedtek meg, és a rendezvények közti időben is találkoztak egy-egy játék erejéig. Így merült fel az ötlet, hogy egy nyitott, mindenki számára elérhető és formailag megújuló rendezvényt szervezzünk. Elképzeléseink szerint a rendezvényt rendszeresen, évente két alkalommal fogjuk megszervezni, de ha a közönség ennél többet követel nem fogunk a nép haragjának ellenszegülni. Minden rendezvénynek lesz egy témája, ami köré építjük az eseményt, de természetesen ezen kívül is lesznek a témától eltérő kalandok és szabályrendszerek. A rendszerek és világok tekintetében széles a választék. Főleg a d20 alapú játékok vannak túlsúlyban, de mesélőtől függően bármi előfordulhat.

Végezetül tekintsétek meg meghívónkat az első rendezvényre:

A Kalandorok Társasága Bemutatja: Hírhedt kalandorok Helvéczia tartományaiból

Az első találkozó témája a decemberben megjelent Helvéczia, a pikareszk szerepjáték. A rendezvényen kipróbálhatod ezt az egyedülálló játékot, méghozzá az írójának és tesztelőinek a bemutatásában. Mindemellett alkalmat biztosítunk másféle játékokban és kalandokban való részvételre is, így összesen 11 különböző mese közül válogathatsz a rendezvényen.

Mindezeken túl egyéb meglepetéseket is tartogatunk, és a hosszú, kalandos napot egy közös kötetlen beszélgetéssel zárjuk, ahol megoszthatják egymással a hihetetlen históriáikat a kalandorok.

Időpont:
2014. Március 29.

Helyszín:
Asylum Társasjáték és Szerepjáték Klub (1027 Budapest, Erőd utca 17-19.)

Részvételi díj:
1300 Ft/Fő

Várható program kiosztás
9:00-9:45 Nyitás és gyülekező
10:00-14:30 Délelőtti mesék
14:30-15:30 Ebédszünet
15:30-20:00 Délutáni mesék
20:00-  Kötetlen társalgás és egyéb meglepetések

Kövesd figyelemmel a Kalandorok Társaságát, hogy semmiről ne maradj le! Hamarosan újra jelentkezünk a részletes programmal és egyben megindulnak a jelentkezések!

Linkek:
http://kalandoroktarsasaga.lfg.hu/
https://www.facebook.com/kalandoroktarsasaga

Reméljük, hogy találkozunk!
A Kalandorok Társasága


Leave a Reply