D&D

A D&D első komolyabb szabályrendszerbe összefoglalt szerepjáték, ami rengeteg verziót, és átiratot megélt, és jelenleg a 3.5-ös kiadásnál tart. Szerintem a legalkalmasabb a hősi fantasy stílusú játékhoz, de némi változtatással bármilyen játékra megfelelő. A linkek menü alatt találhatsz pár érdekes oldalt a játékkal kapcsolatban. Itt főleg a D&D hez készített segédanyagokat mutatok be, természetesen magyarázattal. Nézzük sorban a segédanyagokat, amik remélhetőleg megkönnyítik a DM-ek, és a PC-k munkáját:

SRD 3.5 magyar

Elkészült a 3.5-ös SRD magyar változatának első kiadása. Már csak a varázslatokat kell belelektorálni és teljesen elkészül. Lényeges lépés ez, mert a 3.5-ös kiadásból nem készült egyetlen magyar kiadás sem, ami eléggé leszűkítette a játékosok körét. Külön köszönet a projekt összehangolójának Kun Ádámnak, aki összefogta a fordítást, de természetesen minden fordítónak full respect. Az anyag két formában kerül fel az oldalra. Az első a sima változat, amit gépről olvasva lehet hasznosítani, a másik pedig a nyomtatóbarát verzió színek nélkül, áttördelve. Használjátok egészséggel!

SRD 3.5 magyar

Nyomtatóbarát verzió

SRD 3.5 magyar

XP kalkulátor

Második segédeszköz, egy egyszerű XP kalkulátor. Használata nagyon egyszerű. A bal oldali szint oszlopból kiválasztjuk a csapat szintjét, majd a megfelelő CR oszlopokat kitöltjük, így megjelenik a kapott XP összege. Ezután beírjuk a csapattagok számát, és az esetleges nehézségi eltérést, és máris megkapjuk az egy főre jutó XP mennyiségét. Ha befejeztük a munkát, ne mentsük a táblázatot, mert akkor a korábban számolt CR darabszám benne marad a táblában.

LETÖLTÉS

XP kalkulátor

Druida varázslista (magyar)

A druida varázslatok magyar leírása, és magyar varázslistája 0-4. szintig. A lista tökéletesen alkalmas memorizálásra, és minden varázslatról van egy egy soros leírás, az egyszerűbb használhatóság végett.
A fordítások alapja Timba honlapjáról származik, én csak korrigáltam, és összeválogattam őket.

Varázslatok

Varázslista

Druida varázslatok