A Sziget 2 – Star Wars kalanbeszámoló

A csapat hamar elbánt a maradék katonával. Épp kezdtek új pozíciót felvenni, mikor Jim észrevett egy osztagot, akik a parancsnokság felől próbálják bekeríteni őket. Egyet gyorsan likvidált a háromból, majd figyelmeztette társait. Svea és Bruce a keleti oldalt védték, míg Jim, Z és Matt a garázsból várta a katonák érkezését. Hamar meg is érkeztek. Bruce két elit harcossal keveredett tűzharcba, a dzsipnél várakozó csapatra pedig gránátot dobtak a garázs épületének takarásából. Jim megpróbálta leszedni a gránátot, de ez még az ő képességeinek is nagy falat volt. Néhány repesz megsebezte ezért a kocsi mögött keresett fedezéket, míg Z agyonlőtte a sarok mögül dobálózó katonát az automata sugárvetővel. Matt látta a helyzet komolyságát, így a másik járművel melléjük gurult, hogy kivigye őket a tűzvonalból. Z egy pillanatig habozott, de végül rászánta magát és megpróbált átugrani az éppen induló járműre, aminek az lett a következménye, hogy arccal a porba zuhant az elhúzó kocsi mögött. A csatának gyorsan vége lett, ugyanis egy hét főből álló Fehér Sas osztag hátulról kivégezte a még harcoló elit katonákat.

A csapat is meglepődött, így elég bizalmatlanul fogadták a csapat vezetőjét, aki Kennison Hart kapitányként mutatkozott be. Egyből a lényegre tért, és elmondta, hogy Zet küldte utánuk egy fontos információval. Éppen az egyik terminálon adott le megrendelést, mikor egy Zet nevű fickó jövedelmező munkát ajánlott neki. Elmondta, hogy a szigeten egy zsoldos csapat hajt végre titkos küldetéseket és őket kéne figyelmeztetni. Az üzenet szerint az eredeti tervbe hiba csúszott, ugyanis egy napon belül felülvizsgálatot kap a sziget biztonsági szolgálata, így akár egy hónapig is kivitelezhetetlen lesz az evakuálás. Ha Hart figyelmezteti a csapatot és segíti munkájukat ő is szabadon távozhat a hajóval ami kimenti a csapatot. Hart többet akart profitálni ebből így azt javasolta, hogy hívják most azonnal a hajót és húzzanak el a szigetről. A csapat azonban ebbe nem ment bele, mert ők az elvégzett munka után kapják a honoráriumukat. De tudták, hogy egy Fehér Sas tiszt nagy segítségükre lenne a merényletben, így megegyeztek. Hart az elvégzett munka utáni jövedelem egy hetedét is megkapja.

Innentől felgyorsultak az események. Hart sok hasznos információt tudott adni a bázisról, így hosszas tervezésbe kezdtek. Előtte azonban Matt helyrepofozta a sérült dzsipet is, így kényelmesen tudták megközelíteni a Fehér Sas bázist. Az őserdőben rejtőztek el és megbeszélték a végleges támadási tervet.

Első körben Jim kiszedi az egyik őrtoronyból az őrszemet, majd Matt megbütyköli a tábort védő érzékelőkkel ellátott kerítést és behatolnak. Utána Matt, Hart és hat embere a főkapun bemennek a táborba és bentről indítanak támadást. A végső ötlet Matt-é volt, aki felajánlotta, hogy telepakolja robbanószerrel Sanyi-t (SHN-1 felderítő robot) majd valami trükkel bejuttatják a domb tetején lévő főhadiszállásra, ahol a tábornok tartózkodik. Természetesen csak akkor, ha a csapattagok kárpótolják a fellépő plusz kiadásait. Eközben Svea, Bruce, és Z Jim fedezése mellett hátulról hatolnak be a bázisra, és onnan kezdik meg a Sasok gyengítését. A tervben benne volt a generátorok felrobbantása is.

Már az első lépésnél rögtönözniük kellett. A kerítésen átmászva, Jim pozíciót vett fel az őrtoronyban, miután Hart elmondta az összes hívó és kódszót ami az őrszemekre vonatkozik. Éppen a környéket derítette fel, mikor egy sziluettet fedezett fel a tábornok szobájának ablakánál. A mesterlövésznek gyors döntést kellett hoznia és elsütötte fegyverét. Mindenki meglepődött, de elvileg eltalálta a célpontot a hihetetlen nehéz lövés ellenére is. Rövid szünet után azonban bekapcsoltak a tábor szirénái. Innentől felgyorsultak az események. Jim rövid rádióüzenettel egy másik torony irányába terelte a gyanút, míg Svea, Bruce, és Z elindultak a megbeszélt útvonalon. Hart, Matt és kis csapatuk viszont teljes riadóban érték el a megerősített kapukat. Fel is tartóztatták őket, de Hart egy gyors rögtönzéssel elérte, hogy beengedjék őket. A történet szerint őket üldözik a Vörös Skorpiók és a náluk lévő robotot (Sanyi) keresik. Lerakták a kocsit és egyenesen a főhadiszállás felé vették az irányt. A legfelső szintet azonban teljesen lezárták és egy tucat elit őr védte a feljáratot a két telepített géppuskafészekkel együtt. Balszerencséjükre az őrök tisztje magasabb rangú volt mint Hart. Újabb hasznát vette a kapitány erős szónoki képességeinek és ugyan azon a vonalon folytatta a történetet, ahol elkezdte. A robotban fontos információk vannak, és azonnal át kell vizsgálni. A tiszt bevette a történetet, de szemet szúrt neki a csapatba bele nem illő Matt. Rá is kérdezett, de Matt rendkívül frappánsan kivágta magát. Eleinte rosszul indult, mert ex Vörös Skorpiónak adta ki magát, amire kicsit felment a pumpa az őrökben, de aztán korrigált azzal, hogy ő az egyedüli, aki irányítása alatt tudja tartani a robotot. Így mindkettőjüket átengedték. A főhadiszállás kapujában két elit testőr feszített, megerősített testpáncélban, akiknek átadták a robotot, mert be nem léphettek. Közben kiderült, hogy az eltalált személy Stabar az altiszt volt, aki csak megsérült. A bázis felé tartó úton Matt egy trükkös kanyarral a generátorok felé vette az irányt, Hart pedig a garázs felé, mert a katonák embert küldtek a bázis szerelőjéért.

A másik csapat átjutott az ültetvényeken, majd a függőleges falon felmászva pozíciót vettek fel a kiképzőtábornál, a bázis alatt. Elintéztek néhány őrt Jim segítségével, majd a megbeszéltek szerint elkezdték a károkozást és zavarkeltést. Természetesen Z volt a kezdeményező, aki frissen szerzett gránátjaival kezdte miszlikbe robbantani a barakkokat. Svea-nak hirtelen ötlete támadt, és háti rakétájával felrepült a tábornok szobájából nyíló egyetlen ablakhoz, majd gránátot dobott a helyiségbe. A robbanás megrázta az épületet, de hirtelen két testpáncélos elit testőr jelent meg az ablakban, akik tűz alá vették a fejvadászt. A tapasztalt harcos nem ijedt meg így újabb gránátot dobott a szobába, ami már a katonákat is megsebezte, közben látszott, hogy a tábornokot lefelé menekítik. A fejvadász csak a szerencsének köszönhette életét, de végül megúszta az agyaggalamb lövészetet.

Matt sikeresen feltörte a generátort védő ajtót, majd időzített bombát helyezett el az egyik generátor vezérlőjében, aztán feltűnésmentesen távozott a zűrzavarban. Mikor megkapta a fülest, hogy a tábornokot lefelé menekítik életre keltette a robotot.
Eközben Hart visszafordult, mert látta, hogy fedezni kell a robotot amíg aktiválják a bombát. Frontális támadást intézett a főbejárat ellen. Gránátokkal hatástalanították a géppuskafészkeket, majd megrohamozták a bejáratot. Jim itt is segített és leszedte az egyik őrt, a másikkal Hart gránátja végzett, de több embere életébe került az akció. Matt kicsit elszámolta magát, így a bomba jóval korábban robbant a generátorral együtt, mint kellett volna. A robbanás elől menekülve Hart bevetette magát a főhadiszállás ajtaján. Pont szembetalálta magát Sanyival, aki éppen felemelkedett, hogy megtegye utolsó pár méteres lebegését a lépcső felé, ahonnan a tábornok érkezett. Hart cseberből vederbe került, így most kifelé rohanva kellett az életéért szaladnia. A robot és a célszemély a lépcsőfordulóban találkozott és Matt aktiválta a bombát. Sanyi egy utolsó üzenetet küldött tervezőjének, majd az enyészetté vált a célszeméllyel együtt.

Ezután a zűrzavart kihasználva szépen kioldalogtak a táborból, majd a hajnalban elhagyták a bolygót egy rozzant YT-1300-as teherhajóval…

Svea Zosar, fejvadász (Krys)
Jim Beam, mesterlövész (FuFe)
Bruce, kommandós (Herbal)
Matt Riaz Colson, technikus (lsg404)
Aaklar Zgorthsam Mutmoor “Z”, Mon kalamári szanitéc (rooo)


Leave a Reply